Har du nylig vært på en ferietur der du var misfornøyd med hotellovernattingen? Eller er du i gang med å bestille hotell til årets ferietur, og lurer på hva du kan gjøre i ettertid dersom du ikke er helt fornøyd med hotelloppholdet? Vi har samlet en oversikt fra Forbruker Europa over hva du har krav på når et hotellopphold ikke lever opp til standarden.

 

Sammenlign hoteller før du bestiller

For å unngå at du ikke er fornøyd med en hotellovernatting, så lønner det seg å sammenligne ulike hoteller før du legger inn en booking. Det finnes en rekke ulike nettsider som samler både negative og positive omtaler fra hotellgjester, slik at andre gjester vet hva de kan forvente seg av et spesifikt hotell. Tenk også over hvilke personlige krav du har til området. Ønsker du å bo sentralt, eller foretrekker du et mer roligere strøk litt i utkanten av en by?

Dersom du opplever at du likevel ikke er fornøyd med hotelloppholdet, at hotellet ikke har levert de tjenestene som du har betalt for, eller at du har ombestemt deg og ønsker å avbestille en hotellbooking, så er det greit å vite hvilke rettigheter du har.

 

Avbestilling

Det kan være ulike grunner til hvorfor man ønsker å avbestille en hotellbooking. Kanskje det har dukka opp noe uforventa som gjør at du ikke vil kunne reise på en planlagt ferie lenger, eller har du funnet et annet hotell som du ønsker å bo på i stedet? Selv om du i utgangspunktet ikke har rettigheter til å avbestille et rom som du har bestilt, så tilbyr veldig mange hoteller dette for å gi deg ekstra service. Ofte må du avbestille hotellrommet innen en bestemt tidsfrist, som gjerne kan være på 24 eller 72 timer før innsjekking. Du kan eventuelt også sjekke om reiseforsikringen din dekker deler av utgiften dersom du ikke er i stand til å avbestille før fristen.

Du kan ikke bruke angreretten ved kjøp av hotellovernattinger.

 

Misfornøyd med oppholdet

Lever ikke standarden på hotellrommet opp til det som du har blitt lovet når du bestilte rommet? Det første du bør gjøre er å snakke med resepsjonen på hotellet, og de vil sannsynligvis tilby god service og sørge for at du får det du har blitt lovet. Dersom hotellet ikke kan tilby deg et annet hotellrom, så har du rett til å klage skriftlig til både hotellet, og til et eventuelt reisebyrå dersom du har bestilt rommet gjennom de. De er plikta til å skaffe deg et rom i henhold til den standarden du har blitt lovet, og må betale et eventuelt mellomlegg dersom du ender opp med å måtte bo på et dyrere hotell. Husk å legge ved dokumentasjon i klagen din, for eksempel bilder av hotellrommet.

 

Betal med kredittkort

Når du betaler for et hotellrom lønner det seg å gjøre dette med et beste kredittkort. Dersom du ikke har fått en hotellovernatting som lever opp til den standarden som du har betalt for, så kan du bruke finansavtaleloven paragraf 54b, som gir deg rettigheten til å kreve refusjon av din kredittyter, som ofte er banken din. Banken må i slike tilfeller gjøre opp for selgeren dersom du ikke har fått levert den tjenesten du hadde krav på. Men før du tar kontakt med din kredittyter, må du prøve å løse problemet med hotellet først.

Dersom du ikke har et kredittkort, kan du bruke vår søkemotor til å sammenligne ulike kort for å finne det som passer deg best.