Der findes mange gode råd til, hvordan du kan spare penge på dit mobilforbrug samt hvordan du generelt skal agere inden for mobilbranchen. Heldigvis er teleindustrien fyldt med eksperter som alle er interesseret i at rådgive de danske forbrugere og gennem øget informationsflow opbygge en stor viden hos forbrugerne, hvorved de er i stand til at tage bedre beslutninger omkring køb af mobil og dertilhørenede mobilabonnementer.

For at gøre det så simpelt for dig som muligt, har jeg ydmygt kortet diverse spare- og forbrugstips ned til 5 simple råd, som du altid skal huske på. 

Til inspiration har jeg haft Forbrug.dk.

1. Mobiltelefon

Der kan være mange udgifter forbundet med køb af en mobiltelefon, da der oftest hører en abonnementsløsning med. I sådanne abonnementer er det vigtigt at læse alle detaljer omkring prisstrukturen, så du ved præcis, hvad det koster for opkald, tekstbeskeder, opkaldsafgift, oprettelsesafgift og bindingsperiode.

2. Mobilabonnement

Der er mange penge at spare på mobilabonnementer, da undersøgelser har vist, at der er mellem 1.230 og 2.190 kr. at spare fra det billigste til det dyreste mobilabonnement med indhold som naturligvis er sammenligneligt. Yderligere ændres ens forbrug typisk periodevis, hvorfor det er plausibelt, at der er penge at spare ved at skifte mobilabonnement i takt med at forbruget ændres. Nogle selskaber passer bedst til nogle forbrugstyper, mens andre bedst servicerer andre (læs evt. mere. om selskaberne på Danmarks marked)

3. Hav kontrol over dit forbrug

Der findes muligheder for at opsætte saldokontrol, hvor du får besked, så snart dit forbruger overstiger en vis grænse. Samtidig kan du også som forældre spærre adgangen til visse internetservices samt applikationsfunktioner, så du kan holde dine børns teleforbrug i snor.

4. Pas på din telefon

Dette råd virker ret banalt for nogle, mens det vækker ærgrelse hos mange, som tidligere har ødelagt deres telefoner. Under alle omstændigheder er det vigtigt at huske, at du naturligvis altid skal passe på din mobiltelefon, så den holder længst muligt.

5. Hold styr på udgifterne i udlandet

Husk altid at tjekke på forhånd hvad det koster at bruge telefonen i udlandet. Der er kommet nye EU regler på området, men på trods af dette bør du som forbruger altid tjekke priserne, før du rejser udenlands.